Tavaszi túrán

Imádom a természetet, így a természetjárást, a túrázást, az állatokat, a növényeket, legyenek azok a ház körül, vagy éppen a természetben, a természetes élőhelyükön.

Szerencsés embernek mondhatom magam, mert hódolhatok legkedvesebb hobbimnak, a kirándulásnak, a szabad levegőn való tartózkodásnak. Tehetem ezt azért, mert gyönyörű környezetben, a Mátra és a Cserhát völgye között élek családommal egy festőien szép kis faluban, aminek a környékén számtalan természetvédelmi terület található. Ráadásul a családom minden tagját sikerült megfertőznöm ezzel a hobbimmal, és szinte minden alkalommal, amikor indulok rövidebb-hosszabb túráimra, örömmel csatlakoznak, és járják velem a hegyeket, völgyeket.

Mivel már a napokban nagyon szép idő volt, nekivágtunk a hegyoldalnak, úticélunk pedig a falutól pár kilométerre elterülő Tuzson Arborétum volt.

Délelőtt indultunk túránkra. Utunk során több túrázó csoporttal is találkoztunk. Voltak köztük ismerősök, de akadtak köztünk ismeretlen emberek is. Néhány kedves, üdvözlő szó után folytattunk utunkat, mivel még előttünk állt a megtenni kívánt táv több mint a fele.

Két rövidebb pihenő beiktatása után meg is érkeztünk az Arborétumhoz. Első utunk a kerítésen belül kedvenc telepített fámhoz, az atlasz cédrushoz vezetett. Örömmel tapasztaltam, hogy ismét szépen növekedett az elmúlt nyár során. Ez követően körbejártuk az Arborátum területét, ahol több érdekes és ritka fenyőfát is megcsodáltunk.

Hazafelé utunk egy sekély patakon vezetett keresztül. Bátran vágtam neki, hiszen már számtalanszor átkeltünk rajta, de egy óvatlan pillanatban az iphone készülékem kicsúszott a kezemből, és a patak vizébe esett. Természetesen a készülék átázott, így haza érve az első dolgom az volt, hogy az interneten olyan lehetőségeket kerestem ahol orvosolni tudják a hibát. Így találtam rá az iphone szervíz nevére, akik fél órán belül megjavították a telefonomat. Köszönet a gyors segítségért.