Egy kisebb lépés a háztartásomban, egy nagyobb lépés a környezetért: az elhasznált sütőolaj újrafelhasználásának fontossága

Életem során mindig igyekeztem tudatos háztartásvezető lenni. Időt és energiát nem kímélve fordítottam a hulladékkezelésre és az újrahasznosításra, úgy gondolván, hogy maximálisan hozzájárulok a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz. Mégis, akadt egy aspektus, melyről hosszú ideig megfeledkeztem: az elhasznált sütőolaj újrahasznosítása.

Ez a témakör egy barátnőm kérdése kapcsán került elő. Megkérdezte, hová helyezem el a használt sütőolajat. Meglepetten néztem rá, hiszen soha nem gondolkodtam el ezen. Szerencsére rögtön bemutatta az Eqka használt sütőolaj gyűjtő szolgáltatásait, amelyek nem csak a zsíradékok kezelésének megkönnyítésére szolgálnak, hanem a hulladékok professzionális újrahasznosítását is elősegítik.

Megdöbbentem a felismeréstől, hogy annyi év tudatos környezetvédelmi törekvés után én is hozzájárultam a környezetszennyezéshez anélkül, hogy tudomást szereztem volna róla. Úgy döntöttem, megérdemel egy esélyt az Eqka csapatának szolgáltatása, és nem csalódtam. Egyszerűen és professzionálisan lehet náluk leadni az elhasznált sütőolajat, amit aztán ugyancsak profi módon tárolnak, szállítanak és dolgoznak fel.

Óriási előrelépés lenne, ha minél többen megismernék és igénybe vennék ezt a szolgáltatást. Azóta, hogy én is használom, mindenkinek mesélek róla. Biztos vagyok benne, hogy sokan vannak, akik – ahogyan én is – nem tudják, hogy a használt olaj kezelésének is vannak környezetkímélő és hatékony megoldásai.