Édesapám meglepetése

Amikor én gyerek voltam nagyon sokfelé vitt a szívem. Szerettem volna lenni rendőr vagy tűzoltó, később aztán persze kukás, mint azt gondolom minden más gyerek is, de sosem vonzott a földművelés. Nincs is nagy gazdaságunk, éppen egy családi kis aranyos gazdaság, de hát valakinek abban is dolgozni kell, hiszen az apám élete végéig nem fogja tudni ezt csinálni. Én azonban az üzleti élet felé vettem az irányt. Ezt persze a család nagyon sokáig nem igazán nézte jó szemmel, és főleg az apám próbált rávenni arra, hogy azért mellette tanuljam ki a gazdálkodás tudományát is. Én ehelyett azonban azt az igéretet tettem, hogy mindig segíteni fogom őt a művelésben, ameddig csak élek, de nem a saját munkámmal, hanem anyagilag. Mert én bizony máshogy nem tudom.

Ha létezik ugyanis olyan ember, aki ehhez analfabéta, én az vagyok. Viszont az üzleti életben nagyon megtaláltam a számításaimat. Mondhatom azt, hogy hatalmas sikereket értem el, és sosem fogom elfelejteni honnan indultam, de én magam földet művelni biztosan nem fogok tudni. Éppen ezért most nem olyan régen, kapott tőlem az édesapám egy traktort.

Az eladó kistraktor világ számomra nagyon bonyolult. Rengeteg projektet végig vittem már, de ebben bizony a legjobbak segítségét kértem, mert én semennyire nem értek ezekhez a gépekhez. Az Odisys azonban minden segítséget megadott nekem. Hatalmas választékból és nagyon jó áron, könnyedén sikerült így választanom az apámnak egy tökéletes gépet, amivel sokkal kevesebb erőfeszítéssel és sokkal gyorsabban el fogja tudni végezni a munkákat a gazdaságban, ami azóta felére csökkent, de így legalább tényleg azt jelenti számára, amit azt hiszem mindig is kellett volna, a hobbit, az örömöt és a kikapcsolódást.

Persze nem akarta elfogadni a traktort, ám én elmondtam neki újra, mint már vagy ezerszer, hogy én segíteni nem tudok csak így, és meg is tehetem hála a jó égnek. Amíg én jólétben tudok élni a családom is élvezni fogja mindezt, mert mindig mellettem álltak és szerettek bizony akkor is, amikor már mindenki elfordult tőlem, mert nehézségek adódtak az életben. Én ezt így tartom rendben, és hála a jó égnek ezt ő is megérti, és továbbra is megelégszik azzal, hogy néha kilátogatok vele a birtokra, nem akar engem bevonni a munkába.